Γ Εθνική / Τοπικά

Το Imathia Sports News στην Κοζάνη

644184_10200684222053106_343400552_nΜία άκρως ενδιαφέρουσα ημέρα η χθεσινή για μας, καθώς βρεθήκαμε στην πόλη της Κοζάνης, όπου πραγματοποιήσαμε μία σειρά από συναντήσεις με τους ανθρώπους τους ομάδας, προσπαθώντας να αναλύσουμε το φαινόμενο “Κοζάνη” και να παρακολουθήσουμε από κοντά μία μέρα προπόνησης και προετοιμασίας για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Το μεσημέρι βρεθήκαμε σε γνωστό καφέ της πόλης με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Αγάπιο Γαβριηλίδη, τον γενικό αρχηγό κ. Μανώλη Αμπατζίδη και άλλα μέλη του ΔΣ, όπου είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από την ομάδα αλλά και τις σκέψεις τους για το μέλλον. Αυτό που μπορείς να δεις πίσω από τα λόγια του ισχυρού άνδρα της ομάδας είναι η μεγάλη αγάπη για την Κοζάνη αλλά και το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στους ιθύνοντες στον σύλλογο.

Το κυριότερο θέμα συζήτησης δεν θα μπορούσε να μην είναι το μηδέν παθητικό της ομάδας και η μεγάλη έρευνα του Imathia Sports News, που πλέον ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και προκάλεσε πολύ μεγάλο ντόρο και στους ξένους δημοσιογράφους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι Έλληνες της Αυστραλίας επικοινώνησαν με τους ανθρώπους στην ομάδα και τους μετέφεραν την μεγάλη τους ικανοποίηση για το γεγονός αυτό και μάλιστα τους αποκάλυψαν πως η έρευνα μας αναδημοσιεύτηκε και στα αυστραλιανά site και ΜΜΕ!

Εμείς τους εκμυστηρευτήκαμε πως η έρευνα, λόγω και του μηδέν παθητικού στον αγώνα με την ΑΕ Αλεξάνδρειας συνεχίζεται και πως στην κοπή της πίτας σε λίγες μέρες θα τους έχουμε άλλη μία έκπληξη!

Η συνέχεια μας βρήκε στο ΔΑΚ Κοζάνης, όπου παρακολουθήσαμε από κοντά την προπόνηση της ομάδας (σχετικό φωτορεπορτάζ και video), ενώ συνομιλήσαμε τόσο με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Παρασκευά αλλά και τον πορτιέρο της ομάδας Σάκη Γκαραβέλη.

Ο νεαρός προπονητής, ο οποίος ανέλαβε φέτος έπειτα από ένα μικρό διάστημα πέρσι ως προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα, μας αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το παν σε μια ομάδα είναι το κλίμα. Αν καταφέρεις και έχεις τους παίκτες σαν μια γροθιά, έχεις πετύχει το 50%”, τονίζει με έμφαση.

Και συνεχίζει : “Πολύ μεγάλο και σημαντικό είναι το πλεονέκτημα ότι οι παίκτες αυτοί γνωρίζονται πολύ καλά λόγω του γεγονότος πως είναι πολύ καιρό στην ομάδα αλλά και στο ότι με πολλούς από αυτούς υπήρξα και γω συμπαίκτης. Έχει δημιουργηθεί μία πολύ στενή και δυνατή σχέση με τα παιδιά και θεωρώ πως αυτό είναι το βασικό αυτού της ομάδας. Τίποτα δεν μπορείς να πετύχεις χωρίς δουλειά και αυτό κάνουμε καθημερινά στην Κοζάνη”. Ο πρώην παίκτης του Φωκικού αναφέρθηκε και στο μηδέν παθητικό λέγοντας : “Είναι αποτέλεσμα της συνολικής δουλειάς, που πηγάζει μέσα από τις προπονήσεις αλλά και το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα. Το τελευταίο που σας αναφέρω ήταν το βασικό μου μέλημα όταν ανέλαβα την ομάδα.”

Η προπόνηση που ακολούθησε ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Παρουσία 20 παικτών (απόντες μόνο οι τραυματίες Γιώργος Τσικόπουλος, Τρυφωνίδης και Μυροφορίδης, όπως επίσης και ο αδειούχος Στεργιόπουλος), με ασκήσεις ταχυδύναμης αλλά και με μπάλα, συνεχίστηκε η προετοιμασία για το Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΟ Κάστωρ. Ένα παιχνίδι που πέρα από τη διατήρηση του μηδέν παθητικού έχει και ξεχωριστή σημασία αφού είναι πιθανή η μαθηματική άνοδος στη Γ΄Εθνική Ερασιτεχνική, οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Λίγο μετά το τέλος της προπόνησης, μιλήσαμε με τον “στυλοβάτη” και εντυπωσιακό φέτος Σάκη Γκαραβέλη, μία συνέντευξη που θα παρακολουθήσετε αργότερα σε βίντεο που θα αναρτήσουμε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected